Gulrotsuppe med ingefær og krepsehaler
Foto: Alf Børjesson

Gulrotsuppe med ingefær og krepsehaler

Varm gulrotsuppe med et lite sting er perfekt, inkludert ingefær og krepsehaler. Prøv denne spennende oppskriften og vi garanterer suksess.

Fremgangsmåte

  1. Skrell gulrøtter, løk og hvitløk og skjær i mindre biter. Surr grønnsakene i olje i noen minutter uten at de tar farge.
  2. Tilsett ingefær og la det steke forsiktig en liten stund.
  3. Tilsett buljong og vann og la suppen koke under lokk til gulrøttene er myke.
  4. Ta suppen av varmen og kjør den glatt med en stavmikser eller i en foodprocessor.
  5. Tilsett crème fraîche og smak suppen til med salt, noen dråper tabasco, krepsehaler og frisk dill.
 
Tips:
Dersom du ikke liker krepsehaler, kan du prøve stekte kamskjell eller sprøstekt chorizo. Suppen kan selvfølgelig også serveres vegetarisk. Da bytter du ut crème fraîche med «havrefløte».
 

Sendt inn av Frukt.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her