Gulrotsuppe med ingefær og sei
Foto: Eva Brænd

Gulrotsuppe med ingefær og sei

Dette er oppskriften på en spennende suppe med sei, gulrot og ingefær. Suppe er enkel og smakfull mat som varmer både til lunsj og middag.

Fremgangsmåte

  1. Kok opp vann med salt, legg i fisken og la den trekke til den er så vidt gjennomkokt, ca 2-5 minutter avhengig av størrelse på bitene.
  2. Ta opp fisken og sil kraften.
  3. Rens og skjær gulrøttene i skiver.
  4. Kok dem godt møre i fiskekraften sammen med ingefær.
  5. Mos gulrøttene i kraften og kok den opp.
  6. Rør sammen smør og mel og visp det i gulrotsuppen.
  7. La den småkoke i minst 5 minutter.
  8. Smak til med salt og pepper.
  9. Skjær fisken i pene terninger og varm dem i suppen.
  10. Dryss grønt over og server godt brød ved siden av.

Tips: Her kan du godt bruke den fisken du liker best.

Se mange flere lekre fiskesupper her

9 lettlagete supper å ta med på tur

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Norges sjømatråd

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik kan også en burger serveres
Dagens rett

Slik kan også en burger serveres

En skikkelig saftig burger med frisk paprikasalsa er dagens lille fristelse.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+
Tester

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her