Hasselnøttpannekaker med eggedosis og sitronfyll
Foto: Istock

Hasselnøttpannekaker med eggedosis og sitronfyll

Disse hasselnøttpannekakene med eggedosis og sitronfyll kommer du til å elske. Det gjør de som får gleden av å spise de sammen med deg også.

Ingredienser
2 dl hvetemel
1 ts bakepulver
2 ss sukker
70 g malte hasselnøtter
3 dl melk evt. litt fløte
4 egg
30 g smeltet smør

Sitronfyll:
4 eggeplommer
75 g melis
1 ts vaniljesukker
100 g kremost naturell
revet skall av ½ sitron og saft av ¼ sitron
3 dl crème fraîche
2 plater gelatin
 
Pynt:
Revet skall av sitron, mynte og friske bær

Fremgangsmåte

Bland sammen mel, bakepulver, sukker og malte hasselnøtter. Pisk sammen melk og egg, bland det i melblandingen. Tilsett smøret.

La røren hvile i ca. 10 minutter mens du lager fyllet. Stek pannekakene, legg en strimmel av matpapir mellom hver pannekake og avkjøl.

Fyllet:
Pisk eggeplommer, melis og vanilje til lys eggedosis.

Visp ost og crème fraîche til en luftig masse og bland inn sitronsaft og -skall.

Legg gelatinen i kaldt vann ca. 5 minutter. Bland forsiktig sammen eggedosis og ostekrem.

Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i 2 ss kokende vann. Tilsett avkjølt gelatin i en tynn stråle mens du rører forsiktig.

Sett bollen kaldt en times tid eller lag kremen på forhånd.

Server pannekakene i en liten kopp og legg på en klatt sitronfyll. Pynt med sitronskall og mynte. Server med friske bær.

Her finner du mange spennende oppskrifter på pannekaker

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her