Hasselnøttpannekaker med eggedosis og sitronfyll
Foto: Istock

Hasselnøttpannekaker med eggedosis og sitronfyll

Disse hasselnøttpannekakene med eggedosis og sitronfyll kommer du til å elske. Det gjør de som får gleden av å spise de sammen med deg også.

Ingredienser
2 dl hvetemel
1 ts bakepulver
2 ss sukker
70 g malte hasselnøtter
3 dl melk evt. litt fløte
4 egg
30 g smeltet smør

Sitronfyll:
4 eggeplommer
75 g melis
1 ts vaniljesukker
100 g kremost naturell
revet skall av ½ sitron og saft av ¼ sitron
3 dl crème fraîche
2 plater gelatin
 
Pynt:
Revet skall av sitron, mynte og friske bær

Fremgangsmåte

Bland sammen mel, bakepulver, sukker og malte hasselnøtter. Pisk sammen melk og egg, bland det i melblandingen. Tilsett smøret.

La røren hvile i ca. 10 minutter mens du lager fyllet. Stek pannekakene, legg en strimmel av matpapir mellom hver pannekake og avkjøl.

Fyllet:
Pisk eggeplommer, melis og vanilje til lys eggedosis.

Visp ost og crème fraîche til en luftig masse og bland inn sitronsaft og -skall.

Legg gelatinen i kaldt vann ca. 5 minutter. Bland forsiktig sammen eggedosis og ostekrem.

Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i 2 ss kokende vann. Tilsett avkjølt gelatin i en tynn stråle mens du rører forsiktig.

Sett bollen kaldt en times tid eller lag kremen på forhånd.

Server pannekakene i en liten kopp og legg på en klatt sitronfyll. Pynt med sitronskall og mynte. Server med friske bær.

Her finner du mange spennende oppskrifter på pannekaker

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her