Kyling med saus av krabbe, sopp og chorizo
Foto: haoliang

Kyling med saus av krabbe, sopp og chorizo

Når smaker fra land og hav kombineres, får vi et lekkert og spennende smaksbilde - her med kylling, sopp, chorizo og krabbe.

Fremgangsmåte

  1. Stek kyllingfiletene med salt og pepper i 3-4 minutter på hver side og la dem hvile like lenge.
  2. Skjær dem så i skiver.
  3. Krabbesaus: Fres løk og hvitløk til løken er blank.
  4. Tilsett vin og laurbærblad og la det koke noen minutter.
  5. Ha i resten av ingrediensene og kok opp. 
  6. La trekke i 10 minutter. 
  7. Fres soppskiver og chorizoterninger i samme panne som kyllingen og ha over i sausen. 
  8. Kok ut pannen med litt vann og rør inn i sausen. 
  9. Ta opp laurbærbladet. 
  10. Server kyllingfilet skåret i skiver med krabbesausen over.
  11. Brokkolini eller brokkoli, poteter eller ris passer til.

De beste oppskriftene med kylling finner du her

Og her finner du veldig mange andre spennende oppskrifter med kylling

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Oppdag din favoritt musserende på valentinsdagen
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Oppdag din favoritt musserende på valentinsdagen

Den 14. februar kan du lære mer og smake 6 deilige musserende viner. En perfekt vinsmaking sammen med noen du er glad i!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her