Helgrillet ytrefilet av storfe med chimichurri

Helgrillet ytrefilet av storfe med chimichurri

Argentinerne har kanskje verdens beste oksekjøtt. Med denne oppskriften gjør du ytrefileten rettferdighet på grillen.

Fremgangsmåte

Ta ytrefileten ut av kjøleskpet minst en time før den skal tilberedes slik at kjøttet kommer opp til romtemperatur. 

Lag salmuera ved å ha vann, maldonsalt og hvitløksfedd i en liten kjele. Kok opp, ta kjelen av varmen og la avkjøles. 

Lag chimichurri ved å kjøre alle ingrediensene sammen til tykk og jevn saus. Sett til side.

Renskjær ytrefileten og pensle den med salmuera. Grill ytrefilet på direkte varme til den får fint grillmønster, ca 4-5 minutter. Snu biffen, pensle med salmuera på nytt og stek videre i 4-5 minutter.  Sett inn ett grillsikkert steketermometer i den tykkeste delen av kjøttet, ha kjøttet over på indirekte varme og legg lokk på grillen. Pensle med salmuera i løpet av grilltiden. Når temperaturen viser 58 grader tar du ut ytrefileten, pensle igjen med slmuera og lar det hvile i ca 15 minutter før du skjærer i den. 

Server med Chimichurri, kokte småpoteter og en enkel salat. 

Slik gjør du grillen klar for sesongen

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

 

Sendt inn av Apéritif

5
5/5 etter 2 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen