Helstekt kylling med løkstuffing

Helstekt kylling med løkstuffing

Fremgangsmåte

Legg kyllingen i en ildfast form. Rens løk og skjær dem i båter. Fyll noen av løkbåtene inne i hulrommet på kyllingen og dryss resten i formen. Bind sammen kyllinglårene med hyssing. Pensle kyllingen med smeltet smør tilsatt salt, pepper og eventuelt et urtekrydder. Sett kyllingen inn i ovnen ved 160 °C og stek den i ca. 1½ time.

Du kan kontrollere om kyllingen er ferdig ved å stikke en spiss kniv inn ved lårfestet. Hvis kjøttsaften som kommer ut er rødfarget, bør kyllingen steke litt til. La kyllingen "hvile" noen minutter før den skjæres opp.

Lag en god saus mens kyllingen får hvile. Kok opp stekesjy tilsatt hønsebuljong og fløte. Jevn sausen med maisenna rørt ut i litt kaldt vann. Smak til med salt, pepper og eventuelt litt tyttebær.

Server med kokte poteter eller potetbåter stekt i en ildfast form den siste halve timen sammen med kyllingen.

De beste oppskriftene med kylling finner du her

Og her finner du veldig mange andre spennende oppskrifter med kylling

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av

Drikke som passer til denne oppskriften

  • Skottland
    Skottland
    Volum: 0.70 l Pris: 379.90 kr Bestillingsutvalget
    80 POENG
Forsiden akkurat nå
Her lages den beste rosevin og hvitvinen til sjømat
+
Godbiter i pollisten

Her lages den beste rosevin og hvitvinen til sjømat

Det er fordi rosevinen er omtrent som en hvitvin, og hvitvinene er sublime uttrykk av drue og jordsmonn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Blåskjell er sommerdelikatesse nummer én. Her har du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med blåskjell

Blåskjell er sommerdelikatesse nummer én. Her har du oppskriftene

Ikke bare oppskrifter, men også fakta og tips samt selvsagt drikkeforslag .

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl i gryta
Dagens rett
Blåskjell med bayer

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl i gryta

Mørkt øl som bayer er en veldig god ingrediens til blåskjell - og selvsagt godt å drikke til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

En Italienskinspirert kyllinggryte smaker fortreffelig i juni
Dagens rett
Italiensk kyllinggryte

En Italienskinspirert kyllinggryte smaker fortreffelig i juni

Kylling og tomat er lett mat og selv om den er varm, er det et fint alternativ som søndagsmiddag i juni.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak elegante toppviner fra legendarisk champagnehus
Matkurs og vinkurs
Vinkurs 11. oktober i Oslo

Smak elegante toppviner fra legendarisk champagnehus

Selveste Michel Drappier kommer til Norge for å presentere Drappiers nydelige og ettertraktede champagner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Squashsuppe kan serveres varm eller kald - perfekt sommermat
Dagens rett
Squashsuppe med persille og hvitløk

Squashsuppe kan serveres varm eller kald - perfekt sommermat

Nå er sommer-squashen i butikkene og den er så søt og god at den må brukes ofte. Som i denne suppen som kan serveres varme eller kald.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her