Helstekt vårkylling med skinke, søtpotet og chilikrem
Foto: Mari Svenningsen

Helstekt vårkylling med skinke, søtpotet og chilikrem

Får du tak i vårkylling kan du grille en hel kylling. Det tar noe lengre tid. Med alt det deilige tilbehøret kan du glede til smakfullt måltid.

Fremgangsmåte

Krydre kyllingene med salt og pepper. Gni inn hvitløkfedd rundt kyllingene og surr skinke rundt brystene (bind evt opp kyllingene med snor).

Sett kyllingene på grillpinner og grill under lokk til de er gjennomstekte (tar ca 50 min).  Det går også fint å brune kyllingen i stekepanne og ettersteke i ovn på 180 grader i ca 40 min.

Vend potetskivene i oljen og krydre med salt og pepper. Legg dem på grillen sammen med kyllingen de siste 12 min.

Bland sammen grillsaus og crème fraîche. Servér gjerne med en grønn salat til.

De herligste kyllingoppskriftene

Tips: Dersom du ikke finner små vårkyllinger, kan du grille en hel kylling, men dette tar noe lengre tid. Kyllingen er ferdig når saften som pipler ut av kyllingen når du stikker en kniv inn ved lårbenet, er klar.

La kyllingen hvile mens du lager tilbehøret på grillen, da setter saften seg og du får en saftigere kylling.

Har du lyst til å grille kyllingen på en annen måte så se her

Mange retter med kjøtt på grillen

Gode råd og tips om grilling finner du her

Her finner du veldig mange deilige grillretter

Mariner kjøttet selv med disse gode marinadene

Se alle våre oppskrifter på marinader og saus til grillmaten

Her finner du inspirasjon til salater som kan passe ved siden av

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Inkognito

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen
Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen

Ferskt kjøtt og suppe overgår det meste. Denne tar litt tid, men det har de fleste på en søndag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her