Brocard Saint-Bris Sauvignon 2017

Denne retten er en tradisjonsrik norsk middagsmat du kjenner igjen fra barndommen. Server klassikeren rykende varm med råkost og kokt poteter.
Ta kjelen av platen. Tilsett litt og litt av melken og rør klumpfritt mellom hver gang.
Sett kjelen tilbake på platen og kok opp mens du rører godt. La sausen småkoke i ca. 5 minutter. Smak til med salt og pepper, ta av varmen.
Ha makaroni, tinte erter, fisk, salt og pepper i den hvite sausen.
Skill eggene og bland én og én eggeplomme inn i sausen.
Stivpisk eggehvitene og skjær dem forsiktig inn med en slikkepott.
Hell blandingen i en smurt ovnsfast form og strø revet ost og strøkavring på toppen.
Stek gratengen på midterste rille i stekeovnen ved 200 grader i ca. 40 minutter til den har hevet seg godt og blitt gyllen.
Server med nykokte poteter og revne gulrøtter/revet eple, evt. rosiner tilsatt litt appelsinjus.
Her finner du mange andre fiskeretter
Her får du vært så praktiske kokketips
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne
Få dagens rett som nyhetsbrev
Sendt inn av Opplysningskontoret for meieriprodukter