Bland det malte kjøttet og sausen veldig godt. Tilsett krydderblanding etter smak.
Før du tilsetter saltet i krydderblandingen, og i hvert fall hvis du er følsom overfor salt enten den ene eller andre veien, kan det lønne seg å steke liten prøvekake i steikepanna for å sjekke smaken.
Fordel leverposteirøren i to brødformer. Stek i vannbad (fyll en større form med vann og sett brødformene oppi) ved 180 grader i 55 minutter. La stå i formene i minst 10 minutter før du skjærer leverposteien opp i skiver à 1 cm.
Server de lune danske leverposteiskivene med sprøstekt bacon, syltet borretaneløk, potetsalat eller pannestekte poteter samt surdeigsrugbrød.
De italienske skivene passer best sammen med ristet brød, en tomatsalat og balsamicosirup.
Resten av leverposteien deles opp i passe biter og fryses i påvente av julens late frokoster og koldtbord. Husk at dette er en veldig fin julegave som alltid vekker begeistring.
Hvis du venter til like oppunder jul med å lage leverposteien, kan du pynte den med aspic. Kjøp mørk buljonggelé i pose. Følg anvisningen på pakken. Legg først et tynt lag halvstivnet aspic på posteiens overflate og fordel deretter pynten oppå. Hell til slutt resten av aspicen på toppen og glatt ut med en oppvarmet kniv eller stekespade.
Her finner du mange oppskrifter med leverpostei
Her finner du flere oppskrifter med pate og postei
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig