Hjemmelaget sennepssild
Foto: Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen

Hjemmelaget sennepssild

Selvfølgelig kan du lage din egen sennepssild. Bare følg den enkle oppskriften

Fremgangsmåte

  1. Vann eventuelt sildefiletene et par timer. Skjær dem i 1 cm brede skiver.
  2. Bland majones med sennep, dill, eddik og sukker. Smak til med pepper og eventuelt sukker og eddik.
  3. Bland silden med sennepssausen og ha silden over på rene glass med tett lokk.
  4. Tips: La den ferdige silden stå i kjøleskap, gjerne over natten for å utvikle smaken.

Bruk gjerne ferdige spekesildfileter, for eksempel fra Carlo, som du får tak i i de fleste butikker.

Se flere deilige oppskrifter på nedlagt sild her

Her finner du mange spennende retter med sild

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Norges sjømatråd

Drikke som passer til denne oppskriften

  • Norge
    Norge
    Volum: 0.33 l Pris: 29.10 kr Basisutvalget
    87 POENG
  • Tyskland
    Tyskland
    Volum: 0.70 l Pris: 359.90 kr Bestillingsutvalget
    83 POENG
Forsiden akkurat nå
Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

7 spanske viner til en fristende 5-retters meny med sesongens beste råvarer
Matkurs og vinkurs
Winedinner 26. februar i Oslo

7 spanske viner til en fristende 5-retters meny med sesongens beste råvarer

Den 26. februar kan du bli med på en unik mat og vinopplevelse. Familia Zabala Martinez henter frem 7 deilige viner og Klosteret disker opp med en 5-retters meny.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her