- Sukkerbrød: Sett ovnen på 175 °C over- og undervarme.
- Smør en hjerteform med avtagbare kanter på ca. 24–26 cm i diameter.
- Visp egg, sukker og vaniljesukker lett og luftig.
- Bland sammen hvetemel, potetmel, mandelmel og bakepulver i en bolle.
- Vend det tørre inn i eggedosisen og bland til en jevn røre.
- Hell røren i formen og stek den på nederste rille i ca. 40 minutter.
- La kaken hvile i formen i 5 minutter.
- Hvelv kaken over på rist og la den avkjøles.
- Sitronkrem: Visp fløte, mascarpone, melis og vaniljesukker stivt.
- Vend inn skallet og saften fra sitronene, og rør kremen forsiktig sammen.
- Ha kremen over i en sprøytepose med valgfri sprøytetipp.
- Montering:
- Skjær ut et hjerte i midten av sukkerbrødet slik at det gjenstår en kant på ca. 4 cm. Det lille hjertet fra midten kan fryses ned til en annen anledning.
- Skjær det store hjertet i tre bunner.
- Legg en sukkerbrødbunn på et kakefat og sprøyt topper med sprøyteposen på hele bunnen, litt inn fra kantene. Legg forsiktig på en ny bunn og sprøyt krem på hele denne også. Legg på den siste bunnen og gjenta med sprøyteposen. Pynt med bringebær, jordbær, sitronmelisse og spiselige blomster etter eget ønske. Sikt over melis.
Tips:Du kan fint bruke en annen form om du ikke har hjerteform. Smaken er like god.
Tips: Både sukkerbrødet og sitronkremen kan lages dagen før kaken skal settes sammen.