Hjerteformet kake med sitronkrem
Foto: Dansukker.no

Hjerteformet kake med sitronkrem

En lekker nydelig hjerteformet kake med søt og syrlig sitronkrem som blir ekstra fristende om den pyntes med friske bær og spiselige blomster.

Fremgangsmåte

  1. Sukkerbrød: Sett ovnen på 175 °C over- og undervarme. 
  2. Smør en hjerteform med avtagbare kanter på ca. 24–26 cm i diameter.
  3. Visp egg, sukker og vaniljesukker lett og luftig.
  4. Bland sammen hvetemel, potetmel, mandelmel og bakepulver i en bolle.
  5. Vend det tørre inn i eggedosisen og bland til en jevn røre.
  6. Hell røren i formen og stek den på nederste rille i ca. 40 minutter.
  7. La kaken hvile i formen i 5 minutter.
  8. Hvelv kaken over på rist og la den avkjøles.
  9. Sitronkrem: Visp fløte, mascarpone, melis og vaniljesukker stivt.
  10. Vend inn skallet og saften fra sitronene, og rør kremen forsiktig sammen.
  11. Ha kremen over i en sprøytepose med valgfri sprøytetipp. 
  12. Montering: 
  13. Skjær ut et hjerte i midten av sukkerbrødet slik at det gjenstår en kant på ca. 4 cm. Det lille hjertet fra midten kan fryses ned til en annen anledning.
  14. Skjær det store hjertet i tre bunner. 
  15. Legg en sukkerbrødbunn på et kakefat og sprøyt topper med sprøyteposen på hele bunnen, litt inn fra kantene. Legg forsiktig på en ny bunn og sprøyt krem på hele denne også. Legg på den siste bunnen og gjenta med sprøyteposen. Pynt med bringebær, jordbær, sitronmelisse og spiselige blomster etter eget ønske. Sikt over melis.

Tips:Du kan fint bruke en annen form om du ikke har hjerteform. Smaken er like god.

Tips: Både sukkerbrødet og sitronkremen kan lages dagen før kaken skal settes sammen.

Mange andre festkaker du kan  bake

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Dansukker.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Naturvin vs klassisk vin: Skyttergravene fylles igjen
+

Naturvin vs klassisk vin: Skyttergravene fylles igjen

Geisenheim-professor Monika Christmann får det som hun forutså – naturvinelskerne og -haterne møtes på broen over den tidligere avgrunnen dem imellom.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Classique i Paris: Naturvin gir innovative drinker et unikt løft
+

Classique i Paris: Naturvin gir innovative drinker et unikt løft

På baren Classique i Paris’ Pigalle-distrikt er naturvin en naturlig del av ingrediensene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Strålende californiske Rhône-old-school-viner
+
Godbiter i pollisten

Strålende californiske Rhône-old-school-viner

Modellen er det beste fra Châteauneuf-du-Pape, men uten den høye alkoholen. Viner som dessuten representerer nyere californisk vinhistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Selv om budsjettet er 179,90, får du knallgod vin
+
Ukens vin

Selv om budsjettet er 179,90, får du knallgod vin

Utrolig nok, i et marked hvor prisene har økt betydelig, er det mulig å finne veldig seriøs vin i dette prissjiktet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Unik sjanse for elskere av Chianti Classico: Nyt 8 flotte viner
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 06. oktober

Unik sjanse for elskere av Chianti Classico: Nyt 8 flotte viner

Smak noe av det aller beste fra Toscana når Fèlsina inntar hovedstaden den 06. oktober

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en spennende rett med lam
Guide
Krydrede oppskrifter med lam

Lag en spennende rett med lam

Det velsmakende lammekjøttet finner vi i nesten alle matkulturer, og her får du noen spennende oppskrifter fra mer eksotiske strøk.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her