Hjertekake med vaniljekrem og bringebær
Foto: Zufar Kamilov

Hjertekake med vaniljekrem og bringebær

Utseendet er viktig på en valentinkake, men smaken må også sitte. Du kan komme unna med en hurtigløsning som denne uten at det går på bekostning av smaken. Selv midtvinters.

Fremgangsmåte

Bunn:
Bland hvetemel og sukker. Smuldre smør inn. Kna inn vann slik at deigen blir glatt. Sett kaldt i 30 minutter. 

Tips:
Du kan bruke ferdig paibunn fra butikken. 

Press deigen i en hjerteformet springform. La det bli en kant på ca 3 cm. Stekes ved 200 grader i 10 minutter. Avkjøl.

Vaniljekrem:
Pisk kesam luftig med lime. Pisk kremfløten stiv med melis og brett kesamen inn i kremen. Sett kaldt. 

Gele til bringebærlokk:
Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i 5 minutter. Rør ut melis i kokende vann. Rør deretter inn gelatin. La stå på benken i romtemperatur slik at den ikke stivner.

Marsipanbånd:
Hvis du vil ha rød ring, kan du bruke farget marsipan eller farge den selv. Kjevle den deretter ut, gjerne på et bakepapir eller silikonmatte. Skjær ut et bånd på minst 70 cm x 6 cm. 

Montering:
Løsne forsiktig bunnen fra formen og legg den på et kakefat. Hell kremen oppå paibunnen. Legg marsipanbåndet rundt kaken. Det kan være greit å ha fire hender til akkurat dette.

Legg bringebærene som er delt i to (hvis de er store) tett i tett. Dryss over melis hvis de er litt sure (eller klar likør). Fordel gelatinen over. Glatt over med en spatel el bred kniv  som du dypper i kokende vann. Sett kaken kaldt i minst 15 minutter.

Tips:
Du kan godt bruke friske jordbær. De bør deles i fire hvis de er store. Gi de et ekstra dryss med melis hvis de er sure.

Pynt med mynteblader. 

Tips:
Du kan også lage denne i mini hjerteform. Da holder oppskriften til 2 kaker.

Her er oppskriften på en annen veldig lettvint hjertekake

Vi har enda flere supre oppskrifter på pai

Her finner du mange oppskrifter til deilige sjokoladekaker

Her finner du veldig mange kakeoppskrifter

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Franske kultviner nå også på polet
+
Godbiter i pollisten

Franske kultviner nå også på polet

Dette er viner som franskmennene helst vil ha for seg selv.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det beste Jura-kjøpet av alle
+
Ukens vin

Det beste Jura-kjøpet av alle

Jura-chardonnay med eller uten bobler til utrolig gunstig pris er velkomment i januar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på en festmiddag med kalkun midt i uka
Dagens rett
Kalkunbiff på risotto med tomatsalsa

By på en festmiddag med kalkun midt i uka

Med kalkunfilet får du et lettlaget festmåltid midt i uka. Prøv denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer
+

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer

På Bar Amour kombinerer Carlos de Medeiros norske råvarer med portugisiske innslag i en fine dining-setting. Det gjelder også drikkemenyen. Det ga en Michelin-stjerne etter ett års drift.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her