Hjertekake med vaniljekrem og bringebær
Foto: Zufar Kamilov

Hjertekake med vaniljekrem og bringebær

Utseendet er viktig på en valentinkake, men smaken må også sitte. Du kan komme unna med en hurtigløsning som denne uten at det går på bekostning av smaken. Selv midtvinters.

Fremgangsmåte

Bunn:
Bland hvetemel og sukker. Smuldre smør inn. Kna inn vann slik at deigen blir glatt. Sett kaldt i 30 minutter. 

Tips:
Du kan bruke ferdig paibunn fra butikken. 

Press deigen i en hjerteformet springform. La det bli en kant på ca 3 cm. Stekes ved 200 grader i 10 minutter. Avkjøl.

Vaniljekrem:
Pisk kesam luftig med lime. Pisk kremfløten stiv med melis og brett kesamen inn i kremen. Sett kaldt. 

Gele til bringebærlokk:
Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i 5 minutter. Rør ut melis i kokende vann. Rør deretter inn gelatin. La stå på benken i romtemperatur slik at den ikke stivner.

Marsipanbånd:
Hvis du vil ha rød ring, kan du bruke farget marsipan eller farge den selv. Kjevle den deretter ut, gjerne på et bakepapir eller silikonmatte. Skjær ut et bånd på minst 70 cm x 6 cm. 

Montering:
Løsne forsiktig bunnen fra formen og legg den på et kakefat. Hell kremen oppå paibunnen. Legg marsipanbåndet rundt kaken. Det kan være greit å ha fire hender til akkurat dette.

Legg bringebærene som er delt i to (hvis de er store) tett i tett. Dryss over melis hvis de er litt sure (eller klar likør). Fordel gelatinen over. Glatt over med en spatel el bred kniv  som du dypper i kokende vann. Sett kaken kaldt i minst 15 minutter.

Tips:
Du kan godt bruke friske jordbær. De bør deles i fire hvis de er store. Gi de et ekstra dryss med melis hvis de er sure.

Pynt med mynteblader. 

Tips:
Du kan også lage denne i mini hjerteform. Da holder oppskriften til 2 kaker.

Her er oppskriften på en annen veldig lettvint hjertekake

Vi har enda flere supre oppskrifter på pai

Her finner du mange oppskrifter til deilige sjokoladekaker

Her finner du veldig mange kakeoppskrifter

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

MASTERCLASS BEINSPIRED: Hugel & Fils
Matkurs og vinkurs
Masterclass BEINSPIRED

MASTERCLASS BEINSPIRED: Hugel & Fils

På BEINSPIRED 2026 kan du få smake 5 flotte franske viner. Her er det begrenset antall plasser, så sikre deg dine billetter nå!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder
Ukens drink

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder

Vodka, bjørnebærlikør, vanilje, ananas og lime gjør denne drinken til en flytende kjærlighet-på-pinne.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her