Krydre og brun kalkunbrystet på alle sider i en panne med smør. Legg brystet over i en ildfast form.
Hell på vin og buljong og stek fileten ved 180 grader i ca. 30 minutter eller til det gjenstår 10 minutter av steketiden (avhengig av størrelsen).
Sil fra sjyen. Rør sammen glasuren og pensle over fileten.
Stek videre ved 225 grader i ca. 5 minutter. Pensle gjerne et par ganger.
Dryss over sesamfrø og stek videre i ca. 15 minutter.
La fileten hvile ca. 15 minutter. Skjær i skiver og server med kokte poteter, appelsinsaus , dampet nykål, lettkokte neper og sukkererter.
Her finner du oppskriftene du trenger for kalkunmiddagen
Slik steker du kalkunen perfekt
Den store jule- og nyttårsmenyen vår gir deg svar på de fleste spørsmål
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Her får du svært så praktiske kokketips
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig