Honningglaserte poteter
Rolv Bruun

Honningglaserte poteter

Denne oppskriften har vi fått fra en av våre lesere, Rolv Bruun.

Fremgangsmåte

Den klassiske oppskrift er små rundskrelte poteter rullet i sukker og stekt i olje og smør inntil sukkeret er karamellisert.

Tips:
Små poteter behøver ikke skrelles, men vaskes godt. 

Dette er nydelig til alt vilt. Enda bedre er poteter stekt i olje med noen klatter smør på god varme inntil de nesten er gjennomstekt. Selv bruker jeg små mandelpoteter. Det bør være såpass mye olje/smør at potetene "flyter" litt. Når de nesten er gjennomstekt på god varme, slås varmen ned og til en vanlig stekepanne tilsettes en god toppet skje honning, som da smelter og skummer utover flaten.

Potetene rulles sakte rundt i dette og samler opp honningskummet. Dette kan stå ganske lenge på svak varme, mens potetene rulles rundt. OBS ikke lokk. Da blir det bare tull.

Når de begynner å bli passe gylne, tas de opp og legges på avis. Der det pleier å stå fettsugende kjøkkenpapir, leser jeg avis. Velg selv.

Passer til alt vilt der det søte matcher godt. 3-5 poteter pr. porsjon alt etter størrelsen. Honningen endrer litt smak når den stekes, så det blir ingen utpreget honningsmak, men den anes.

Se alt det gode du kan bruke poteter til

Alle oppskriftene med poteter du kan tenke deg

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Rolv Bruun

Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Imponerende 55 finalister i Star Wine List Award Norway 2025

Blant et rekordstort antall påmeldte vinkart i konkurransen Star Wine List Award Norway er det også rekordmange finalister fordelt på ni ulike kategorier.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere
Ukens kake

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere

Et brød blir til 24 saftige "brødskiver" med smake av kanel og epler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her