- Sett ovnen på 125 grader. Krydre steken og legg den i en langpanne. Sett et steketermometer midt inn i kjøttet uten å treffe beinet.
- Hell i vannet og stek den til kjernetemperaturen viser 70 grader for rosastekt.
- Lag krydderglasuren ved å ha ingrediensene i en liten kjele og la alt koke ned til halv mengde. Kryddersausen skal tykne til nesten sirup.
- Hell krydderglasuren over steken og la kjøttet hvile 15 minutter på benken.
Tips:
Ta gjerne med litt av det gule skallet av appelsinen, for ekstra bitterhet.
Den glaserte lammesteken serveres med freste grønnsaker , ovnsbakte halve poteter og krydret appelsin- og honningsaus .
Søtt, litt sterkt og annerledes enn vanlig klassisk lammestek.
Se våre andre oppskrifter på lammestek
Mange andre deilige retter med lam
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig