Høstens beste lammegryte
Foto: Veslemøy Vråskar

Høstens beste lammegryte

Her lager du alt i en gryte som så får lov til å passe seg selv. Så kan du bruke tiden til andre ting. Lammegryte er tingen. Og husk, jo lengre den får stå å godgjøre seg på svak varme, jo bedre blir den.

Fremgangsmåte

Brun kjøttet i olje over høy varme, gjerne i en stor jernkjele som du så kan bruke til å lage hele retten.

Brun litt ad gangen slik at kjøttet får fin stekeskorpe og ikke begynner å koke. Ta ut kjøttet etterhvert og legg til side.

Hakk løken og la den surre med den siste ladningen av kjøttet de siste minuttene til den er blank. Ha i hakket hvitløk det siste minuttet.

Ha resten av kjøttet i kjelen og tilsett tomater, vann, salt, pepper og timian og la trekke på svak varme i ca. 60 minutter eller til kjøttet begynner å løsne fra bena.

Når gryta er ferdig drysser du over kapers, finhakket rødløk, oliven og mynte.

Server gjerne lammegryta med flatbrød, gode mandelpoteter og rømme.

De beste oppskrifter med lam finner du her

Les om verdens beste lam

Den store jule- og nyttårsmenyen vår gir deg svar på de fleste spørsmål

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

 

Få dagens rett som nyhetsbrev - det er selvfølgelig gratis.

 

Sendt inn av Opplysningskontoret for egg og kjøtt

5
5/5 etter 50 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen