Kinn Påskeøl 2020

Her lager du alt i en gryte som så får lov til å passe seg selv. Så kan du bruke tiden til andre ting. Lammegryte er tingen. Og husk, jo lengre den får stå å godgjøre seg på svak varme, jo bedre blir den.
Brun kjøttet i olje over høy varme, gjerne i en stor jernkjele som du så kan bruke til å lage hele retten.
Brun litt ad gangen slik at kjøttet får fin stekeskorpe og ikke begynner å koke. Ta ut kjøttet etterhvert og legg til side.
Hakk løken og la den surre med den siste ladningen av kjøttet de siste minuttene til den er blank. Ha i hakket hvitløk det siste minuttet.
Ha resten av kjøttet i kjelen og tilsett tomater, vann, salt, pepper og timian og la trekke på svak varme i ca. 60 minutter eller til kjøttet begynner å løsne fra bena.
Når gryta er ferdig drysser du over kapers, finhakket rødløk, oliven og mynte.
Server gjerne lammegryta med flatbrød, gode mandelpoteter og rømme.
De beste oppskrifter med lam finner du her
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Opplysningskontoret for egg og kjøtt