Hurry-curry - lettlaget indisk gryte
Apéritif

Hurry-curry - lettlaget indisk gryte

Mye av jobben er allerede gjort med et glass karripasta, som finnes i mange utgaver og styrker. Smak deg fram til hvor sterk du vil ha din gryte.

Fremgangsmåte

Skjær kyllingfiletene i strimler. Varm oljen i en panne. Ha i finhakket hvitløk og ingefær og fres mykt. Tilsett kyllingstrimlene og stek jevnt. Tilsett karripasta, vårløk og paprika, rør godt mens du steker i 1 minutt. Tilsett kraft og tomatpure og kok opp. Gjenta med kokosmelken. Smak evt til med salt og pepper. Hold varm mens du koker jasminrisen etter bruksanvisningen på pakken. 

Server med et dryss av hakket bladpersille og koriander. 

Tips:
Denne retten kan lett lages vegetarisk ved å bytte ut kyllingen med tofu.

Se våre andre oppskrifter på indisk gryte

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her