Hvalbiff med løkkompott

Hvalbiff med løkkompott

En saftig hvalbiff skal du bevilge deg selv om Kjøtt fra havet ikke re hverdagskost, dessverre. Med det deilige tilbehøret vi foreslår blir det et festmåltid.

Fremgangsmåte

Skrell løk og skjær i ringer/strimler. Brun løken lett i litt smør i panne. Kok ut av pannen med eddik/kraft. Ha løken og utkoket i en ildfast form og sett det i stekeovnen.

Skjær kjøttet i biffer og brun dem i raskt i smør på alle sider. Når det står igjen ca. 6 minutter av ovnstiden, legges biffene inn og får steke med den siste tiden.

Ha løk/kraft fra formen i en kjele. Pisk smøret forsiktig inn. Smak til med salt og pepper. Ta løken opp. Fordel biffene på varme tallerkener. Og fordel løkkompotten på toppen.

Ha gode poteter og den silte sjyen fra løken i tillegg.

I stekeovnen ved 200 grader i 20-30 minutter (for løken). Kjøttet er med de siste 6 minuttene.

Her finner du mange deilige retter med hval

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av Apéritif

5
5/5 etter 4 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen