Hvit asparges, honningvinaigrette, valnøtt og nyr
Sven Erik Renaa, RE-NAA

Hvit asparges, honningvinaigrette, valnøtt og nyr

Fremgangsmåte

Kok oppvann i en stor kjele og tilsett cirka 20 gram havsalt per liter vann. 

Skrell aspargesen fra topp til rot med en potetskreller. Knekk av den nederste roten, ca 2-3 cm. Legg aspargesen i kaldt vann mens du lager vinaigretten. 

Bland finhakket sjalottløk, honning, sennep og hvitvinseddik i en bolle. Pisk inn olivenolje i en tynn stråle til en god vinaigrette. Hvis man syns den er for skarp, sur søt, kan man tilsette mer olje så den blir mildere. Bland inn valnøtter. 

Bland nyr med koriander og smak til med salt. 

Kok aspargesen i det salte vannet i 3 minutter, del i 2 og grill eller karamelliser i en varm stekepanne. 

Anrett aspargesen på tallerken og hell vinaigrette over det hele. Topp med nyr og pynt med koriander eller kjørvel. 

Les mer om Svein Erik Renaa, RE-NAA og Tysk vin her

Her finner du mange deilige retter med asparges

Se alt det gode du kan lage med brokkoli 

Her finner du mange vegetarretter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Sven Erik Renaa, RE-NAA

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. april

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay

Dette vil du ikke gå glipp av! Smak på seks flotte viner laget med samme drue, men fra ulike land og vinregioner. Klarer du å finne din favoritt – eller kanskje oppdager du flere?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her