Hvit asparges med hylleblomst og vårens urter
Mikael Svensson, Kontrast for Tysk vin

Hvit asparges med hylleblomst og vårens urter

Dette er en avansert rett, men du kan velge å lage deler av retten, for eksempel dampe asparges og servere med urter og saus. Men for den som vil prøve så finnes hele oppskriften her.

Fremgangsmåte

Skrell aspargesen (spar skallet til geleen), best blir aspargesen hvis den dampes på 80 grader i 4 timer. Legg aspargesen i en plastikkpose, som du bretter rundt så den er tett, og damp i ovnen. Går også å gjøre i dampkurv. Smaken i asparges er vannløselig så hvis du koker de i vann så koker du bort mye av smaken. 
La aspargesen ligge i romtemperatur til du skal bruke den, varm den så i litt brunet smør. 

Aspargesgele:
Lake: Kok opp vann, eddik, sukker, salt og aspargesskall. La trekke på varme under lokk i minst 30 minutter. Pass på å ikke koke bort vann for da stemmer ikke oppskriften. 

Sil av aspargesskall og rør inn gelepulverene og kok opp på nytt. Kok i 1 minutt. Sett geleen i en boks som er like lang som din asparges. La geleen bli helt kald, gjerne stå over natten, deretter skiv den tynt - gjerne på skjæremaskin eller mandolin. 
Ved servering, plassere urter på geleskiven, legg varm asparges på, og rulle inn med urter på innsiden. Trimme av enden. 

Tips:
Gelepulverene Gellan og Elastic Sosa  kjøpes online eller via importøren Gastronaut.

Hylleblomstperler:
Rør inn agar agar i hylleblomsteddik, kok opp og ha det i en liten squeeze flaske eller spritspose, men pass på at ikke hullet er for stort. 
Drypp eddiken ned i den iskalde oljen så det dannes små geleperler. Sil så oljen og ta vare på perlene. De legges rett på tallerkenen, og varm saus slås over. 

Tips:
Hylleblomsteddik kan du lage ved å blande hylleblomstsaft med eplesider- eller hvitvinseddik.

Saus:
Kok sammen eddik, brunet smør og smør til den emulgerer som en smørsaus. Smak eventuelt av med frisk eddik og salt. 

Les mer om Mikael Svensson, Kontrast og Tysk vin her

Her finner du mange deilige retter med asparges

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Mikael Svensson, Kontrast for Tysk vin

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
By på en autentisk gresk smaksopplevelse med denne lammegryten
Dagens rett
Arni Kleftiko lammegryte fra Hellas

By på en autentisk gresk smaksopplevelse med denne lammegryten

Den godgjør seg i ovnen i porsjonspakker og setter en ekstra spiss på måltidet. Greske viner i toppklassen løfter måltidet enda noen hakk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Sikre deg Sonoma-pinot noir og Napa-cab til fantasipriser
Godbiter i pollisten

Sikre deg Sonoma-pinot noir og Napa-cab til fantasipriser

I reklamen står det at dette er en no-brainer å drikke, men jeg vil si at det er å underselge denne Sonoma-pinot noiren grovt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når du lager disse av fiskerestene, blir det ikke en smule igjen
Dagens rett
Fiskepanetter som i India

Når du lager disse av fiskerestene, blir det ikke en smule igjen

Panetter eller kroketter er reneste snacksen som er helt umulig å ikke like. Kanskje bør du lage dobbel porsjon først som sist.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Når du først får smaken på stekt sild på denne måten, er du solgt
Dagens rett
Sennepsmarinert sild

Når du først får smaken på stekt sild på denne måten, er du solgt

Den syrlige og lett skarpe smaken av sennep og rømme matcher veldig godt den delikate men også umiskjennelige smaken av vårsild.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Apéritifs Vinskole gir deg en unik sjanse til å fordype deg i vinfaget over fem kvelder.
Matkurs og vinkurs
Apéritifs Vinskole del 1

Apéritifs Vinskole gir deg en unik sjanse til å fordype deg i vinfaget over fem kvelder.

Å kunne noe om vin blir stadig viktigere. Både å forstå hva vin er, hvordan den smaker og hvordan du velger riktig vin til mat. Nå tilbyr vi deg som tørster etter enda mer kunnskap om vin, å bli elev ved Apéritifs Vinskole.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Imponerende kvalitet for en liten penge er umulig å si nei til
+
Ukens vin

Imponerende kvalitet for en liten penge er umulig å si nei til

De to sørfranske vinene har alt du trenger for en sensommerlig vinglede og mye kjærlighet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her