Hvit pizza "fire årstider" - quattro stagioni
Foto: FabioBalbi

Hvit pizza "fire årstider" - quattro stagioni

Dette er en vri på en italiensk klassiker kalt pizza quattro stagioni - hvit for den er uten tomat. En steinplate i bunnen av stekeovnen gir perfekt forhold for pizzabunnen.

Fremgangsmåte

  1. Pizzadeig: Rør gjæren ut i fingervarmt vann (37 °C) og tilsett olje, salt og hvetemel.
  2. Elt sammen deigen og la den heve i ca.½ time til den når dobbel størrelse.
  3. Kjevle ut pizzadeigen til to tynne pizzabunner på bakepapir eller smurte stekebrett.
  4. Hvit pizzasaus: Rør sammen ingrediensene.
  5. Bre utover de to bunnene.
  6. Del mozzarella i små terninger.
  7. Fordel den oppdelte mozzarellaen på toppen.
  8. Dryss over den finrevne osten. 
  9. Pizzafyll: Stek sjampinjong skåret i skiver raskt i panne med litt olje. 
  10. La artisjokkhjertene og olivenene dryppe av laken.
  11. Fyllet skal legges på hver sin fjerdedel: en med kjøttpåleggskivene, en med stekte sjampinjongskiver, en med hermetiske artisjokkhjerter og en med svart oliven.
  12. Sett pizzaen nederst i stekeovnen ved 230 °C (eller høyere) og pizzafunksjon.
  13. Stek i 8-10 minutter til bunnen er sprø og osten har smeltet.
  14. Klipp gjerne over litt frisk oregano eller basilikum ved servering. 

Tips: Om du bruker steinplate (eller en av metall), skal den varmes opp sammen med ovnen i ca 15 minutter før pizzaen settes inn. 

Her finner du over 80 pizzaoppskrifter 

Slik lager du pizzadeigen selv

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her