Hvitløksmarinerte nakkekoteletter
Foto: Istock

Hvitløksmarinerte nakkekoteletter

Gi nakkekoteletter en ekstra vri ved å marinere de i hvitløk. Du kommer ikke til å angre.

Fremgangsmåte

  1. Skyll kotelettene og tørk av vannet.
  2. Hakk opp hvitløken litt. Bland i resten av ingrediensene og ha det hele oppi en hurtigmikser og kjør til marinaden er godt blandet - men ikke til mos.
  3. Pass på at marinaden dekker hele kotelettene, og la det stå minst et par timer i romtemperatur.
  4. Kotelettene stekes i ovenen, uten at marinaden fjernes.
  5. Lag saus av sjyen fra kjøttet og marinaden.
 Drikkeforslag:
Til denne retten foretrekker vi en frisk rødvin, f.eks. Coto de Imaz. Et glass pils er heller ikke å forakte, hvis det foretrekkes.

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Harry Østgård

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Denne supersaftige kaken har bare smaker alle liker
Ukens kake
Sjokoladekake med pærer og kanel

Denne supersaftige kaken har bare smaker alle liker

Sjokolade og kanelkrydrete pærer er en veldig god kombinasjon som blir ekstra vellykket i form av denne kaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Strålende californiske Rhône-old-school-viner
+
Godbiter i pollisten

Strålende californiske Rhône-old-school-viner

Modellen er det beste fra Châteauneuf-du-Pape, men uten den høye alkoholen. Viner som dessuten representerer nyere californisk vinhistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne kombinasjonen kommer du til å like
Dagens rett

Denne kombinasjonen kommer du til å like

Kyllinglår, byggris og grillet paprika er knallgodt. Prøv denne lettlagete oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Selv om budsjettet er 179,90, får du knallgod vin
+
Ukens vin

Selv om budsjettet er 179,90, får du knallgod vin

Utrolig nok, i et marked hvor prisene har økt betydelig, er det mulig å finne veldig seriøs vin i dette prissjiktet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her