Hvitløkssuppe - Sopa de ajo

Hvitløkssuppe - Sopa de ajo

Denne retten har sitt opphav i La Mancha i Spania.Det får du merke når du skal bruke manchego-ost i en skål ved siden av.

Fremgangsmåte

Kok opp vann eller kraft. Fres hvitløk (finhakkete) og brød i oljen til alt er lett gyllent men ikke svidd. Tilsett paprikapulveret, rør rundt og la krydderet få sette seg i løpet av 20-30 sekunder.

Ha i kokende vann eller kraft. La småkoke i 10-15 minutter under lokk. Pisk sammen eggene og tilsett suppen mens du rører godt. Hell over i en stor suppeterrin.

Dryss over finhakket bladpersille og server med en gang sammen med en skål med revet manchego-ost (alternativt parmesan hvis du ikke får tak i den spanske osten).

Server med spansk spekemat og en salat.

Se alt du kan bruke gammelt brød til

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av Apéritif

5
5/5 etter 1 anmeldelse
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen