Indisk kylling tandoori
Foto: Matprat/Alf Børjesson

Indisk kylling tandoori

Tandoori er en klassisk indisk rett. Med massevis av gode krydderier og en herlig marinade blir dette et spennende måltid.

Fremgangsmåte

Tandoorimarinade:
Rist de hele krydderne noen minutter i en tørr stekepanne til de begynner å dufte godt. Avkjøl og støt dem i en morter.

Ha grovdelt løk, hvitløk og finhakket ingefær i en hurtigmikser sammen med chili, pepper og gurkemeie. Kjør alt til en jevn mos. Tilsett yoghurt og sitronsaft samt resten av krydderet og rør godt.

Flå av skinnet på kyllinglårene og del dem i to ved leddet, eller del kyllingen opp i stykker. Skjær snitt i kjøttet for at marinaden kan trenge inn.

Legg kyllingstykkene i marinaden. Mariner et døgn eller over natten i kjøleskap.

Legg kyllingstykkene i en ildfast form og hell over marinaden. Sett formen inn i ovnen ved 200 grader og stek i ca. 30 minutter eller til kjøttet er gjennomstekt.

Server med tomat- og agurksalat, basmatiris, hjemmelaget raita eller tzatziki og chutney.

Tomat- og agurksalat:
Bland alle ingrediensene og sett salaten kaldt frem til servering.

Flere gode indiske retter finner du her

Tips: Det er ikke noe problem å lage denne retten til mange. Fyll gjerne en hel langpanne i god tid før gjestene kommer og sett den kjølig. Sett formen i ovnen en drøy halvtime før dere skal spise.

De lekreste kyllingoppskrifter

Kylling er godt på grillen

Se alle de gode grilltipsene her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev - det er selvfølgelig gratis.

Sendt inn av Opplysningskontoret for egg og kjøtt

5
5/5 etter 45 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen