Båtis i langpanne
Foto: Dansukker.no

Båtis i langpanne

Her kommer en iskremfavoritt - nemlig båtis - i stor form, mer som en ispram – alt for at flere skal kunne nyte den samtidig. Etter fire timer i fryseren er den klar.

Fremgangsmåte

Jordbærsyltetøy: Skyll, rens og skjær opp jordbærene i mindre biter.

Bland med syltesukker i en kjele og kok i 4-5 minutter.

  1. Skum godt av og hell i et varmt, godt rengjort glass.
  2. Lukk godt og oppbevar på et kjølig sted.
  3. Stek tykke vafler etter denne vaffeloppskriften, bruk gårsdagens vafler eller kjøp ferdige.
  4. Parfait: Visp eggeplommer, melis, vaniljesukker og glykosesirup luftig.
  5. Pisk fløten til krem i en annen bolle og bland den inn i røren.
  6. Dekk bunnen av en form på 20x30 cm med plastfolie, eller bruk en form med avtagbare kanter.
  7. Dekk bunnen med vafler og hell over parfaiten.
  8. Lag bølger med en skje og sett i fryseren i ca. 1 time.
  9. Legg jordbærsyltetøy i en sprøytepose, eller bruk to skjeer og fordel syltetøyet over hele parfaiten.
  10. Sett den i fryseren i ytterligere 3 timer.
  11. Smelt sjokoladen i et vannbad og la den avkjøles litt.
  12. Legg i en sprøytepose eller drypp med en skje over parfaiten.
  13. La stå i fryseren i 30 minutter.
  14. Ta isbåten ut av fryseren ca. 10 minutter før servering.

Flere deilige iskremer du kan lage

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Dansukker.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Denne cognacen er best av 80 testede brennevin i november
+
Tester

Denne cognacen er best av 80 testede brennevin i november

Men også svært overbevisende whiskyer - med og uten røyk - samt årets juleakevitter er blant nyhetene i november.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Delamain har 200 år i Grande Champagnes tjeneste
+

Delamain har 200 år i Grande Champagnes tjeneste

Cognacs sentmodnende grand cru Grande Champagne spiller selvsagt hovedrollen når 200 år skal markeres.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Sensasjonell førsteplass til Himkok

I kåringen Topp500Bars kommer Himkok som nummer én. Det betyr at det er denne baren som nå er på hele verdens lepper.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Beste kjøp er en bordeaux i magnum
+
Tester

Beste kjøp er en bordeaux i magnum

Novembernyhetene i basisutvalget - altså vin med fast hylleplass - har få riktig gode kjøp. De beste er viner over 400-500 kroner. Men det finnes noen unntak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En rykende varm nudelsuppe med torsk eller tofu er det vi trenger i dag
Dagens rett

En rykende varm nudelsuppe med torsk eller tofu er det vi trenger i dag

November er en kald og grå måned. Farger på tallerkenen piffer opp, og denne nudelsuppa får hjel av litt chili til et ekstra kick.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Når oksestek med rødvinssaus står på søndagsmenyen, er det knapt nei i noens munn
Dagens rett

Når oksestek med rødvinssaus står på søndagsmenyen, er det knapt nei i noens munn

Oksestek er det vi kaller en virkelig tradisjonell søndagsmiddag. Kanskje i større grad for noen tiår tilbake, men fortsatt vekker retten gode følelser.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her