Ishavsrøye med lime og koriander i wok
Foto: Ryzhkov

Ishavsrøye med lime og koriander i wok

En wokrett som dette er både karaktersterk og sunn.

Fremgangsmåte

  1. Om du beholder skinnet på fileten, skraper du det først.
  2. Skjær fileten i biter.
  3. Rens og skjær vårløk og paprika i strimler og biter.
  4. Rens chilien, fjern alle frøene og skjær den i tynne ringer.
  5. Riv ingefær fint.
  6. Limen vaskes og skjæres i tynne båter.
  7. Kok nudler etter bruksanvisningen på pakken. 
  8. Varm en wokpanne, ha i oljen og stek fisken raskt. Ta opp og hold varm.
  9. Tilsett vårløk, paprika, chili, ingefær og lime og fres noen minutter under stadig omrøring.
  10. Tilsett soyasaus og kok inn 1 minutt.
  11. Tilsett spirene og rør rundt.
  12. Ha deretter i nudlene og rør rundt.
  13. Smak til med salt og pepper.
  14. Tilslutt legges fiskebitene på toppen og server umiddelbart.
  15. Strø friske korianderblader og svarte sesamfrø over rett før servering.
  16. Server straks med soyasaus i en skål ved siden av.

Se våre andre oppskrifter med ishavsrøye

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Oste-NM blir vorspiel for Matstreif

Finalen i Oste-NM er åpen for publikum som inviteres til å smake på i alt 303 ulike oster.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her