Ishavsrøye tartar med brødkrutonger og salat

Ishavsrøye tartar med brødkrutonger og salat

Tartar er du nok mest kjent med når den lages med kjøtt. Ishavsrøya egner seg ypperlig.

Fremgangsmåte

Fisken kuttes i små terninger, ca 3x3 mm, eller kjøres gjennom kvern.
 
Blandes så med de øvrige ingredienser, smakes til, fordeles i porsjonsstykker og formes etter ønske.
 
Krutonger:
Varm opp en stekepanne, ha i smør og la det bli så varmt at det begynner å frese. Legg brødskivene i og stek disse gyldne på begge sider.
 
Gni revet sitronskall på hver skive og legg skivene på et stekebrett. Bakes videre i ovn ved 160 grader til de er sprø, ca 10 minutter.
 
Dressing/saus:
Alle ingredienser blandes og settes kjølig frem til servering.
 
 

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk og Gastronomisk Institutt

5
5/5 etter 1 anmeldelse
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen