Italiensk fiskegryte med klippfisk
Foto: Alf Börjesson

Italiensk fiskegryte med klippfisk

Du kan bruke klippfisk til så mye mer enn bacalao. Denne oppskriften på klippfiskgryte kommer fra Liguria i Italia.

Fremgangsmåte

Skjær den ferdige utvannede og rensede klippfisken i porsjonsstykker.

Skold tomatene, fjern skinn og kjerner og del dem i små biter.

Surr gulrot, stilkselleri, løk og hvitløk i olje.

Tilsett fisken og surr den litt. Ha i tomater og buljong og dryss over litt pepper og ev litt salt. La småkoke ved svak varme.

Skrell potetene og skjær dem i ca 1 cm store terninger. Legg dem over fisken og kok ca 15 minutter.

Smak til med salt og pepper og dryss over persille, basilikum og pinjenøtter. Server med godt brød eller flatbrød ved siden av. Denne oppskriften stammer fra Liguria i Italia.

Her finner du flere gode oppskrifter med klippfisk

Tips: Ferdig utvannet og renset klippfisk finner du i velassorterte butikker. Skal du vanne ut klippfisken selv skal den vannes ut i minst 1 døgn, gjerne 2 hvor du skifter vannet etter halvgått tid.

Les mer om klippfiskens kultpotensiale her

Lær hvordan du lager fiskekraft her

Se alle våre andre oppskrifter på fiskegryte

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
By på en nydelig rett med breiflabb i dag
Dagens rett

By på en nydelig rett med breiflabb i dag

Det er sausen som gjør susen i denne oppskriften. Den gode smaken av søt sitrus matcher breiflabbens hummeraktige karakter veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til
Dagens rett
Posjert kylling med rotfrukter og urtesaus

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til

Saftig kyllingkjøtt som «svømmer» på en seng av ferske smakfulle rotgrønnsaker er velegnet til å samle familien til en høstlig søndagsmiddag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum
+
Godbiter i pollisten

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum

Fra samme produsent kommer også strålende utgaver fra de beste terroirene i Nord-Rhône.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sjeldent møte med norsk vinmaker
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Sjeldent møte med norsk vinmaker

Den 05. november får du servert spennende historier og 7 viner fra den norske vinimportøren og vinmakeren som har fått høyest mulig utmerkelse i Italia.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken
Ukens drink

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken

Likør er en viktig ingrediens i mange drinker. I denne uhyre lettlagde oppskriften spiller den dessuten hovedrollen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her