Italiensk fiskegryte med klippfisk
Foto: Alf Börjesson

Italiensk fiskegryte med klippfisk

Du kan bruke klippfisk til så mye mer enn bacalao. Denne oppskriften på klippfiskgryte kommer fra Liguria i Italia.

Fremgangsmåte

Skjær den ferdige utvannede og rensede klippfisken i porsjonsstykker.

Skold tomatene, fjern skinn og kjerner og del dem i små biter.

Surr gulrot, stilkselleri, løk og hvitløk i olje.

Tilsett fisken og surr den litt. Ha i tomater og buljong og dryss over litt pepper og ev litt salt. La småkoke ved svak varme.

Skrell potetene og skjær dem i ca 1 cm store terninger. Legg dem over fisken og kok ca 15 minutter.

Smak til med salt og pepper og dryss over persille, basilikum og pinjenøtter. Server med godt brød eller flatbrød ved siden av. Denne oppskriften stammer fra Liguria i Italia.

Her finner du flere gode oppskrifter med klippfisk

Tips: Ferdig utvannet og renset klippfisk finner du i velassorterte butikker. Skal du vanne ut klippfisken selv skal den vannes ut i minst 1 døgn, gjerne 2 hvor du skifter vannet etter halvgått tid.

Les mer om klippfiskens kultpotensiale her

Lær hvordan du lager fiskekraft her

Se alle våre andre oppskrifter på fiskegryte

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her