Japansk biffsuppe med nudler
Aperitif

Japansk biffsuppe med nudler

Denne oppskriften er en lettlaget vri på ramen, men med alle de gode smakene intakt.

Fremgangsmåte

Kok opp kjøttkraft. Press limen og ha limesaften oppi kraften og smak til med soyasaus. Tilsett chili og ingefær. La suppen trekke mens du lager resten. 

Skjær biffkjøttet i tynne skiver på ca 1/2 cm (bruker du vanlige biffstykker, er det enkleste å legge kjøttet flatt mot skjærefjølen, og så skjære med skarp kniv langs skjærefjølen mens du presser kjøttet ned).  Stek biffskivene på begge sider i olje som tåler varme godt - bruk grillpanne hvis du har. Smak til med salt og pepper. Hold dem varme.

Kok nudlene i suppen. Når nudlene er ferdige (se koketid på pakken eller sjekk at de fortsatt har litt motstand), ha opp i vårøk, kinakål, hvitløk og koriander. Grønnsakene må ikke koke med suppen mer enn noen sekunder - de skal være sprø når retten serveres.

Fordel nudelsuppen over to store boller. Legg biffskivene over. Pynt med et par limeskiver og litt koriander.

Spises helst med pinner (til nød gaffel) og suppeskje, sammen med en iskald lys øl - gjerne japansk øl.

Se våre oppskrifter på ramen

Her finner du mange flere deilige supper

Mange asiatiske supper du bør prøve

9 lettlagete supper å ta med på tur

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Bruk restene fra søndagsmiddagen - det blir kjempegodt
Dagens rett

Bruk restene fra søndagsmiddagen - det blir kjempegodt

Det er ikke så vanlig å bruke lam i pastaretter, men at det er en god ide, er dagens nudeloppskrift inspirert av Øst-Asia, et godt bevis på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik kan også fiskegrateng lages
Dagens rett

Slik kan også fiskegrateng lages

Å gratinere fisk er en velkjent måte å få hele familien til å spise fisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her