- Gratengen: Sildefiletene skjæres rene for bein og deles opp i biter på ca 1 cm.
 - Hvis du har hel sild, husk å skrape den før du fileterer den.
 - Kokte poteter renses for skall og skjæres i tynne skiver .
 - Riv osten fint.
 - Løken kuttes i tynne skiver.
 - Hvitløk og persille finhakkes.
 - Poteter, løk og halvparten av silden legges lagvis med hvitløk, persille, salt og pepper mellom lagene i en ildfast form.
 - Hell over fløte. Topp med revet ost og legg resten av sildebitene på toppen.
 - Gratiner i ovn ved 180 grader i 10 min. Tiden i ovn kan variere med størrelse og tykkelsen på leget i formen.
 - Dryss over finhakket dill.
 - Høstsalat: Blomkål og brokkoli renses og skjæres i små biter à ca 2 cm.
 - Gulrot, stangselleri og purre kuttes i julienne.
 - Blansjer alle grønnsakene lett i ca 15 sekunder.
 - Avkjøl i kaldt vann og tørk grønnsakene.
 - Hell så alt i en bolle.
 - Bland olivenolje, eddik, salt og pepper og hell over.
 
Inspirasjonen til denne retten kommer fra kokeboken: Fisk og Vin fra Gastronomisk Institutt.
Se alt det gode du kan lage med sild
Se hvordan du lager din egen sursild her