Rens fennikelen og del den i to. Legg dem i en kjele og fyll på olivenolje så det dekker.
Tilsett skall av en halv sitron og 2 stjerneanis og smak til med salt og pepper. Kok på svak varme til fennikelen er mør helt igjennom.
Kok kalvebrisselen med sjalottløk, litt hvitløk, timian, salt og pepper. Avkjøl og rens for sener og hinner, stek den lett i smør før servering.
Skrell jordskokkene og kok dem møre i melk. Mos til en jevn suppe og smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Stek kveiten og anrett den på smørdampede erter. Anrett brissel rundt fisken og hell på den skummende jordskokksuppen.
Stek fennikelen raskt i smør og legg den over fisken. Pyntes med sort trøffel.
Les mer om jordskokk
Visste du dette om kveite?
Prøv en av disse fristende kveiteoppskriftene neste gang du inviterer til festlig lag. Bedre blir det ikke.
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Få dagens rett som nyhetsbrev
Sendt inn av
Bjørn Cameron Alexander