Julekake - Julebrød

Julekake - Julebrød

Julekake eller julebrød. Kjært barn har mange navn. Du baker det enkelt selv. Det kan nytes til frokost med godt smør eller med pålegg. Og selvfølgelig til kaffen.

Fremgangsmåte

Skjær smør i terninger og sett det på kjøkkenbenken så det får romtemperatur og blir mykt. Ha melet i en bakebolle, bland inn sukker, salt og kardemomme og smuldre i gjæren. Ha i melk og arbeid deigen til den er blank og smidig, og slipper bollen. Elt deretter inn det romtempererte smøret. Bland inn rosiner og sukat til slutt. Hev deigen under plast på et lunt sted til den er dobbelt så stor (ca. 40 minutter).

Ta deigen på bakebordet og del den i to. Rull sammen og elt dem til to store, runde boller. Bruk en skarp kniv og skjær rundt kanten og trykk kakene godt ned på midten. På denne måten sprekker ikke julekakene så lett og de får en pen fasong. Sett dem til heving under plast på lunt sted, ca. 30 minutter. Pisk sammen egget og pensle kakene. Stek julekakene nederst i ovnen ved 200 °C i 35-40 minutter til de er gjennomstekte. Avkjøles på rist. 

Tips:
Hvis du ønsker en annen form på julekakene kan du for eksempel steke dem i smurte brødformer.

Det er nå du skal bake julebrødene

Den store jule- og nyttårsmenyen vår gir deg svar på de fleste spørsmål

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens kake som nyhetsbrev 

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

Sendt inn av Brodogkorn.no

5
5/5 etter 33 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen