Kald mandelsuppe med druer som i Spania Gazpacho blanco
Foto: siims

Kald mandelsuppe med druer som i Spania Gazpacho blanco

Denne suppen som serveres kald er en klassiker fra det andalusiske kjøkken. Du kan tilberede den i forveien.

Fremgangsmåte

  1. Ha mandler, bløtlagt brød, hvitløk og 1 ts salt i en food processor, bruk "på-og av"-teknikken og kjør til mandlene er finmalt.
  2. Med motoren på, heller du langsomt i olivenolje, eddik og 2 ½ dl vann, og kjører til du har en kremaktig hvit væske. Hell den over i en bolle.
  3. Rør inn så mye av resten av vannet som du trenger for å få suppekonsistensen du vil ha.
  4. Smak til med salt og pepper. Dekk til og sett i kjøleskap til suppen er godt avkjølt.
  5. Rett før servering rører du inn druene. De skal være uten stein, flådd og delt i to. Øs opp suppen i avkjølte suppeboller og server.

Teksturen i denne suppen kan virke litt uvanlig til å begynne med, men du blir fort glad i den. Denne gazpachoen er - i motsetning til den vanlige tomatbaserte suppen blandet med grønnsaker - antagelig nærmest den opprinnelige versjonen, som ikke var mye mer enn brød, vann, olje og eddik.

Her er det flere oppskrifter på gazpacho 

Se alt du kan bruke gammelt brød til

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her