Kald yoghurtsuppe Tarator fra Bulgaria
Foto: joannawnuk

Kald yoghurtsuppe Tarator fra Bulgaria

Blir suppen for lett til middag, er spekemat det perfekte følget til denne retten.

Fremgangsmåte

  1. Agurken grovhøvles. Dryss salt over massen, som så får stå og trekke ca 1 time på et kaldt sted.
  2. Knus hvitløkfeddene i morter sammen med ½ ts salt. Ha massen over i en bolle og rør den ut med oljen.
  3. Skjær skorpen av loffskivene og fukt loffen med litt vann. Ha hvitløk, olje og loffskiver (hvor vannet ikke skal presses ut) i en bolle, tilsett yoghurten.
  4. Litt etter litt og pisk suppen til den blir jevn og tyktflytende. Ikke pisk for kraftig og langvarig.
  5. Tilsett vannet under fortsatt pisking. Klem væsken ut av agurkmassen og ha massen i suppen.
  6. Dryss over med finhakket frisk dill og server suppen straks den er ferdig.

Her finner du oppskrifter på veldig mange andre supper

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv en eksotisk vri på gulrotkaken
Ukens kake

Prøv en eksotisk vri på gulrotkaken

Denne gulrotkaken har fått smak av likøren laget av den sørafrikanske frukten marula.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Som landets beste restaurant er Kvitnes Gård samtidig Norges kandidat til The Nordic Prize 2025

Kvitnes Gård er Norges kandidat til The Nordic Prize 2025. I februar faller den endelige dommen. Da blir det kanskje norsk seier for fjerde gang på rad.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her