Vask potetene godt og legg dem over i en smurt ildfast form sammen med baconskiver delt i to og fennikelbåter. Legg på klatter med smør.
Pensle kalkunfileten med smeltet smør tilsatt salt og pepper. Sett inn et steketermometer, slik at spissen på termometeret befinner seg i den tykkeste delen på fileten.
Legg fileten over potetene og stek i ovnen ved 180 grader i ca. 1 time, eller til steketermometeret viser 68-70 °C.
De siste 20 minuttene av steketiden, pensles fileten med den søte chilisausen.
Sjekk om potetene er ferdige med en spiss kniv. Trenger potetene lengre tid, kan fileten tas ut av ovnen, pakkes inn i folie og hvile på kjøkkenbenken til potetene er ferdige.
Som tilbehør smaker det godt med kokt rosenkål, grønne brekkbønner og madeirasaus . Rørte tyttebær eller portvinsgelé smaker også godt ved siden av.
Her finner du oppskriftene du trenger for kalkunmiddagen
Slik steker du kalkunen perfekt
Den store jule- og nyttårsmenyen vår gir deg svar på de fleste spørsmål
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Her får du svært så praktiske kokketips
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig