Kalkunpai med tranebær og timian

Kalkunpai med tranebær og timian

Restemat er perfekt til pai. Har du rester etter kalkunmiddagen, er en pai tingen. Her får du brukt opp både rester av kalkun og tilbehør. Bedre enn festmiddagen smaker det nesten og.

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 200C

Smelt 3ss smør i en stekepanne over middels-høy varme, og stek løken til den begynner å karameliseres. Ha i 60ml med vann og skrap og de brune bitene i bunn av pannen (væsken vil redusere). Ha løken ut av pannen og sett til side. I den samme pannen smelt de restrerende 3ss med smør. Skru ned varmen til medium, og visp inn hvetemel til en jevning. Kok ut melet i ca 2 minutter, under konstant omrøring. Tilsett så helmelk litt etter litt og kok opp til du har en tykk saus. Tilsett så krydder og rør godt. Ha i løk og kalkunkjøtt. Sett til side for å avkjøles. 

Legg paideigen i en liten paiform (20-22cm) og klem den godt inn til kantene. La det øverste papiret deigen er pakket inn i sitte på, og fyll formen med rå erter eller ris. Sett paiformen midt i stekeovnen og forstek paiskallet i 12-15 minutter, til kantene begynner å få farge. Hell erter/ris ut av formen (ta vare på dem til neste gang du baker pai) og fjern papiret.

Ha et lag med kalkussausen over bunnen. Dekk med skivede poteter og smør tranebærsaus over. Topp så med den restrerende kalkunsausen. Sett paien i ovnen og stek i 25-30 minutter, eller til paien har fått en fin, gyllenbrun farge.

Du finner flere deilige resteoppskrifter her

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

5
5/5 etter 1 anmeldelse
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen