Kålruletter med kylling og ris
Foto: Galina Tolochko

Kålruletter med kylling og ris

I kålruletter med kylling og ris kan du bruke enten hodekål, sommerkål eller kinakål.

Fremgangsmåte

  1. Skjær bort den grove midtstilken på kålbladene og bruk de peneste bladene.
  2. Forvell dem i 1-2 minutter i kokende vann. Ta dem opp og tørk dem.
  3. Om du bruker kyllingfilet, skjærer den i små biter.
  4. Rør sammen kylling, ost, kokt ris, persille/dill og krydre med muskat, salt og kvernet pepper.
  5. Legg en skje farse på hvert kålblad og pakk det rundt fyllet.
  6. Bind gjerne rulettene opp med litt hyssing.
  7. Legg rulettene med skjøten ned i et stor kjele.
  8. Hell på kokende vann med buljongterning så det så vidt dekker, og la rulettene trekke ca. 20 minutter.
  9. Saus:
  10. Sil av kokekraften til saus, kok den opp med hvitløk og la trekke noen minutter. 
  11. Tilsett eggeplomme og smak til med sitronsaft, salt og pepper. Sausen må ikke koke etter at eggeplommen er tilsatt.
  12. Server kålrulettene med dill, vårløk/gressløk, saus og kokte poteter.

Se våre andre oppskrifter på kålruletter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder
Ukens drink

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder

Vodka, bjørnebærlikør, vanilje, ananas og lime gjør denne drinken til en flytende kjærlighet-på-pinne.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

MASTERCLASS BEINSPIRED: Hugel & Fils
Matkurs og vinkurs
Masterclass BEINSPIRED

MASTERCLASS BEINSPIRED: Hugel & Fils

På BEINSPIRED 2026 kan du få smake 5 flotte franske viner. Her er det begrenset antall plasser, så sikre deg dine billetter nå!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her