Kamskjell med trøffeleggerøre og kaviar
Foto: Mari Svenningsen

Kamskjell med trøffeleggerøre og kaviar

Fremgangsmåte

Rens kamskjellene og skyll de raskt under kaldt vann. Snitt den største flaten av kamskjellet i et tynt, fint rutemønster.

Varm en stekepanne og ha i nøytral olje, legg i kamskjellene med den snittede flaten ned og stek til fin stekeskorpe.

Ha i 1 ss smør og ta pannen av varmen. Snu kamskjellene og stek videre i ca 30 sek mens du øser det smeltede smøret over skjellene. Ta ut kamskjellene slik at de ikke blir gjennomstekte, men fortsatt har en rå kjerne.

Visp egg lett sammen. Smelt smør i en panne. Tilsett egg og salt. Rør rundt med en slikkepott. Ha i trøffel (eller trøffelolje) rett før eggene blir stive.

Legg opp kamskjellene på trøffeleggerøre med en teskje kaviar og finhakket rødløk.

Servér med toast eller ferskt brød ved siden av.

Oppskrifter med skalldyr

Sendt inn av Inkognito

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på
Dagens rett

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på

Om du går for 100 prosent hjemmelaget, eller velger halvfabrikata for noen av elementene, er det tid og energi som avgjør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her