Kamskjell og blodpudding med krydret eplesaus
Apéritif

Kamskjell og blodpudding med krydret eplesaus

Fremgangsmåte

Ca pris pr porsjon kr 40-60 (avhengig av om du kjøper friske kamskjell eller frosne)

Beregn to store kamskjell og to skiver blodpudding pr porsjon som smårett. Som forrett halveres mengden.

Kamskjellene løsnes fra skallene og pusses. Stek dem i smør i varm panne i knapt et minutt på hver side. Dryss over salt og litt pepper. I en annen panne stekes blodpuddingskivene uten tilsetting av fett.

1 pk ruccula eller ½ kinakål (den grønne toppen)

Ruccula eller kinakål blansjeres (30 sekunder i saltet fosskokende vann). Overføres til kaldt vann i ett minutt. Hell av vannet og anrett som følger:

Saus, ruccula eller kål, blodpuddingskiver, kamskjell på toppen.

Eplesaus:
Kutt epler og ha alt, også kjernehusene, i en kjele. Tilsett eplejuice og basilikum, kok opp og la småkoke i 30 minutter. Press blandingen gjennom en sikt eller dørslag i en liten kjele. Tilsett resten av ingrediensene, kok opp og la småkoke nok en gang i 10 minutter under stadig omrøring. Pisk inn smør og tilsett estragon før servering. Denne porsjonen er nok til 4-5 porsjoner.

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl
Dagens rett

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl

Glem hvitvin til blåskjellene. Denne oppskriften har mørkt øl i både gryte og glass. Kanskje har du allerede testet juleølet, og har noen skvetter, ja, da får du brukt dem her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her