Kinesiske Dan Dan nudler

Kinesiske Dan Dan nudler

Dan Dan nudler er en av de aller beste kinesiske street-food rettene. Karamelisert og sprøstekt svinekjøtt bader i en sterk og fyldig chilisaus sammen med ferske eggnudler. Slurp i deg disse nudlene for en deilig og intens smaksopplevelse.

Fremgangsmåte

Bland sammen allle ingrediensene til det marinerte svinekjøttet, bortsett fra stekeolje. Sett til side og la marinere mens du forberede de andre ingrediensene.

Lag Dan Dan sausen ved å blande sammen hvitløk, tahini, soysaus, mørk soysasaus, kinesisk chiliolje og sukker. Sett til side. 

Varm en wok eller stor stekepanne over høy varme. Ha i stekeoljen og svinekjøttet og stek til svinekjøttet er gyllenbrunt og sprøtt, ca 4-5 minutter. Skru ned varmen og hold kjøttet varmt.

Kok nudler eller spaghetti etter anvisning på pakken. Når det er et minutt igjen av koketiden, tilsett bok choy eller brokkolini sammen med nudlene. Spar  ca 1 dl av nudelvannet og slå av resten. Løs opp kyllingbuljong i nuddelvannet. Bland kyllingkraften sammen med Dan Dan sausen. 

Fordel Dan Dan saus i 4 store boller. Topp med nudler, bok choy, stekt svinekjøtt, vårløk og finhakkede peanøtter. 

Her finner du flere fristende kinesiske oppskrifter

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

5
5/5 etter 1 anmeldelse
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen