Kinesiske Dan dan-nudler
Apéritif

Kinesiske Dan dan-nudler

Dan dan-nudler er en av de aller beste kinesiske street-food rettene. Karamellisert og sprøstekt svinekjøtt bader i en sterk og fyldig chilisaus sammen med ferske eggnudler.

Fremgangsmåte

  1. Bland sammen alle ingrediensene til det marinerte svinekjøttet, bortsett fra stekeolje. Sett til side og la marinere mens du forberede de andre ingrediensene.
  2. Lag dan dan-sausen ved å blande sammen hvitløk, tahini, soysaus, mørk soysasaus, kinesisk chiliolje og sukker. Sett til side. 
  3. Varm en wok eller stor stekepanne over høy varme. Ha i stekeoljen og svinekjøttet og stek til svinekjøttet er gyllenbrunt og sprøtt, ca 4-5 minutter. Skru ned varmen og hold kjøttet varmt.
  4. Kok nudler eller spaghetti etter anvisning på pakken. Når det er et minutt igjen av koketiden, tilsett bok choy eller brokkolini og sammen med nudlene. Spar ca. 1 dl av nudelvannet og slå av resten.
  5. Løs opp kyllingbuljong i nuddelvannet. Bland kyllingkraften sammen med dan dan-sausen. 

Fordel dan dan-sausen i 4 store boller. Topp med nudler, bok choy og/eller brokkolini, stekt svinekjøtt, vårløk og hakkede peanøtter. 

Her finner du flere fristende kinesiske oppskrifter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så enkelt kan du lage chop suey
Dagens rett

Så enkelt kan du lage chop suey

I dag frister vi med oppskriften på en lettlaget kinesiskinspirert rett til middag: Chop suey med kylling

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her