Kjøttdeig- og makaroniform
Foto: Matprat/Astrid Hals

Kjøttdeig- og makaroniform

Enkelt, men du verden så effektivt for familiefreden. Gratinert kjøttdeig- og makaroniform er en oppskrift som holder det den lover.

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 180 grader. Kok makaronien etter anvisning på pakken.
  2. Stek kjøttdeigen i margarin/olje på høy varme i en stekepanne.
  3. Stek i flere runder for å få brunet deigen skikkelig.
  4. Ha i revne gulrøtter og oregano det siste minuttet av den siste runden, tilsett resten av den brunede kjøttdeigen.
  5. Krydre med salt, pepper og chilipulver.
  6. Ha den kokte makaronien og kjøttdeigen i en ildfast form sammen med skivede tomater.
  7. Krydre og strø revet ost på toppen.
  8. Stekes i ovn på 180 grader i ca. 20 minutter til osten er gyllen.

Server med en god blandet salat og brød ved siden av.

Tips: Dersom du ønsker en litt mer fyldig form, kan du blande 3 egg med 3 dl melk, krydre med litt salt og pepper og helle over kjøttdeigblandingen før du strør over ost.

Flere retter med kjøttdeig

De beste oppskriftene med pasta

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Gresskarpai er et must denne uken
Ukens kake

Gresskarpai er et must denne uken

Enten du feirer Halloween eller ei, må du bare prøve denne oppskriften på gresskarpai på amerikansk vis.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Suppe og pannekaker funker fortsatt
Dagens rett
Pannekaker og betasuppe

Suppe og pannekaker funker fortsatt

Pannekakeoppskriften er gjort litt sunnere, og suppeoppskriften er litt raskere. Ellers er det mye 60-tall over dagens middag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her