Kjøttmølja fra Troms
Foto: Matprat/Astrid Hals

Kjøttmølja fra Troms

Fårikålen kommer i mange forskjellige varianter. Her er oppskriften på den de helst spiser i Troms.Nemlig kjøttmølja.

Fremgangsmåte

Del kjøttet i passe store stykker ca. 3x4 cm.

Del grønnsakene i passe store biter ca. 2x2 cm.

Ha kjøtt og grønnsaker i en kjele. Hell på vann til det dekker og kok til kjøttet er passe mørt. Smak til med salt og pepper.

Serveres i store dype tallerkener med hjemmelaget flatbrød ved siden av. Flatbrødet bløtes i møljekraften.

Spises med skje, kniv og gaffel.

Mat av sau og lam har lange tradisjoner i Troms. Fersk som salt ble den brukt når man ikke hadde frysemuligheter. Både innenlands og ved havet ble lam en del av matauken.

 

Sendt inn av Matprat.no

5
5/5 etter 17 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen