Chilensk kjøttpai med mais
Foto: Istock

Chilensk kjøttpai med mais

Fremgangsmåte

  1. Finhakk løken og stek løk og kjøttdeig i olje i ca 10 minutter uten å brune. Smak til med oregano og salt.
  2. Kok rosinene i litt vann og sil av vannet. Skjær eggene i skiver. Del kyllingen i fire stykker.
  3. Hell maiskornene i en hurtigmikser og purér dem. Hell pureen i en bolle og smak til med basilikum.
  4. Smelt smøret i en kjele og visp i mel, melk og fløte så det blir en saus. Ta kjelen til side og visp eggene.
  5. Bland sausen med maispureen. Smør en ildfast form eller langpanne. Ha i kjøttdeigen og legg kyllingstykkene oppå. Fordel oliven, rosiner og egg i skiver over det hele. Dekk til med maispureen. Gratiner kjøttpaien i ovnen i ca 20 minutter ved 225-250 C, eller til overflaten har tatt farge og alt er gjennomvarmt.
  6. Retten skal serveres med ris. Riskornene freses da med olje, hvitløk og salt før koking.

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fyll kyllinglårene som i denne oppskriften - du blir fornøyd det vet vi
Dagens rett

Fyll kyllinglårene som i denne oppskriften - du blir fornøyd det vet vi

Overrask med en smakfull kyllingrett med sitron- og basilikumcouscous til middag i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her