Klar bidos av reinsdyr
Foto: Matprat/Esten Borgos

Klar bidos av reinsdyr

Her er en oppskrift på det tradisjonsrike samiske festmåltidet Bidos. Reinsdyrkjøtt fra stek eller reinbiff er hovedingrediensen med løk, poteter og gulrøtter.

Fremgangsmåte

Skjær reinsdyrkjøttet i store terninger.

Kok opp vann og ha i kjøttet. Kok opp på nytt og skum godt av.

Tilsett løk og la bidosen trekke på svak varme en halvtimes tid. Tilsett poteter delt i fire og gulrøtter i skiver/terninger.

La gryta trekke i ca 20 min til kjøtt og grønnsaker er møre. Smak til med salt og pepper. Dryss over finsnittet vårløk eller gressløk før servering.

Bidos serveres i dype tallerkener og spises med skje. Vanlig tilbehør er brød, flatbrød eller vørterkake.

Oppskrifter med reinsdyr

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av Opplysningskontoret for egg og kjøtt

3
3/5 etter 16 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen