Klassisk fransk løksuppe
Aperitif

Klassisk fransk løksuppe

Det er neppe noen rett som er enklere å få til god smak på enn løksuppe. Og som ikke minst der ingrediensene er tilnærmet et nullbudsjett.

Fremgangsmåte

  1. Smelt 3 ss smør i en støpejernsgryte over medium varme.
  2. Tilsett olivenolje og løk, og stek løken myk under omrøring, ca 15 minutter.
  3. Tilsett salt, pepper og sukker og stek videre til løken er karamellisert og har en dyp gyllenbrun farge.
  4. Rør i blant, og skru ned varmen om løken brunes for fort. Dette vil ta ca 45 minutter.
  5. Tilsett vin, skru opp varmen og kok ut nesten all vinen, ca 8 minutter. 
  6. Bind timianstilker og laubærblader sammen med hyssing.
  7. Tilsett oksekraft og krydderkvasten, kok opp, skru ned varmen, og la småkoke i 20-30 minutter. 
  8. Ha suppen av varmen og rør inn de resterende 2ss med smør. Smak eventuelt til med mer salt, pepper og vin. 
  9. Skru stekeovnen på 250C med grillfunksjon. 
  10. Rist brødskivene i brødrister eller ovn og gni hvitløk på den ene siden av hver skive. 
  11. Ha 1/2 ts sherry i hver ildfaste suppeskål, fordel suppen over og topp med en skive fransk landbrød. 
  12. Strø på revet ost og gratiner i ovnen ved 250 grader til osten er boblende gyllen.
 

Sendt inn av Aperitif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Soløye er trolig verdens raskeste middag
Dagens rett

Soløye er trolig verdens raskeste middag

Ikke bare er dette raskt å lage, men også knakende godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

By på en nydelig rett med breiflabb i dag
Dagens rett

By på en nydelig rett med breiflabb i dag

Det er sausen som gjør susen i denne oppskriften. Den gode smaken av søt sitrus matcher breiflabbens hummeraktige karakter veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum
+
Godbiter i pollisten

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum

Fra samme produsent kommer også strålende utgaver fra de beste terroirene i Nord-Rhône.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sjeldent møte med norsk vinmaker
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Sjeldent møte med norsk vinmaker

Den 05. november får du servert spennende historier og 7 viner fra den norske vinimportøren og vinmakeren som har fått høyest mulig utmerkelse i Italia.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til
Dagens rett
Posjert kylling med rotfrukter og urtesaus

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til

Saftig kyllingkjøtt som «svømmer» på en seng av ferske smakfulle rotgrønnsaker er velegnet til å samle familien til en høstlig søndagsmiddag.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her