Klippfisk i kremsaus
Foto: Karisssa

Klippfisk i kremsaus

Til denne retten trenger du ikke de mest eksklusive stykningsdelene. Med en deilige kremsausen kan vi love deg en matopplevelse.

Fremgangsmåte

Legg utvannet klippfisk i en kjele med kaldt vann og kok langsomt opp, la fisken trekke i 15-20 minutter til den er ferdig. Ta fisken opp og la den renne av på kjøkkenpapir.

Ta vare på 2,5 dl av fiskekraften. Hvis den er veldig salt, må den spes litt med vann. 

Rens fisken og skjær den i fine biter, vend den i en blanding av mel, salt og pepper. Stek fisken lett på begge sider i olje. Legg fisken over i en ildfast form, fres grovhakket løk og tomater kutyet i båter i resten av oljen og fordel den over fisken. Dryss godt med finhakket persille over.

Skjær potetene i skiver og dekk formen med potetene, bland fiskekraft og fløte og hell væsken over. Pensle potetene med smør, sett formen i ovnen ved 175 gr. C og la den stå i ca. 30 minutter.

Server med salat og godt brød. 

Tips:
1 kilo utvannet klippfisk tilsvarer 500 gram ubehandlet. Vann gjerne ut i 3 døgn, men 2 døgn holder for denne retten siden  

Se alt du kan lage med klippfisk

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl
Dagens rett

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl

Glem hvitvin til blåskjellene. Denne oppskriften har mørkt øl i både gryte og glass. Kanskje har du allerede testet juleølet, og har noen skvetter, ja, da får du brukt dem her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her