Kokke-Lises pasta med ferske tomater og kapers!

Ingredienser
500 g pasta etter ønske
1 løk, hakket
2-3 hvitløkfedd, hakket
1 kg gode modne tomater
1 tørket rød chili, knust
2-3 ss olivenolje
2 ts balsamicoeddik
2 ts sukker
1 1/4 dl matfløte
ca. 100 g kapers
salt
1 liten bunt basilikum, mynte eller bladpersille
fersk mozarella eller revet parmesan til servering

Grov pesto med mandler:
1 stor bunt basilikum
3-4 hvitløkfedd, hakket
150 g skållede mandler, hakket
ca. 1 1/2 dl olivenolje
ca. 2 ts salt
kvernet pepper

Fremgangsmåte

Fres løk og hvitløk med olivenolje i en kasserolle. Løken skal bli myk men skal ikke få farge. Tilsett tomater delt i fire, og la det hele putre i 20 minutter. Kjør sausen med en stavmikser og ha i sukker og balsamicoeddik. Smak til med salt og chilipepper og tilsett matfløten. Kok pastaen i rikelig med saltet vann og la den renne av seg i et dørslag. Bland sammen pasta, kapers og basilikum og server med ost. Ristet brød med grov pesto smaker godt til.

Grov pesto med mandler:
Bland sammen basilikum, hvitløk og salt i en morter, eller kjør alt sammen i en hurtigmikser til en grov masse. Tilsett så mandler og rør det godt sammen til en jevn masse. Ha alt over i en bolle og visp oljen inn i blandingen litt etter litt. Smak pestoen til med pepper.


Tips:
Tilsett rester av bacon (stekt), kokt skinke, skinkestek, medisterpølse, salami eller annet i pastaen, oliven kan du også ha i. Får du ikke tak i tørket chili kan du smake sausen til med litt kajennepepper eller chilipulver.

Sendt inn av Marte Kvello

Forsiden akkurat nå
Skal du ha noen riktig lekre bobler, finner du denne på 134 pol
+
Ukens vin

Skal du ha noen riktig lekre bobler, finner du denne på 134 pol

Denne Franciacorta-klassikeren er oppgradert av selveste Richard Geoffroy, kjellermester for Dom Pérignon gjennom 28 år. Som også utfordrer sake-tradisjonen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

To fra denne porteføljen er noe av det mest spennende blant de sterkere nyhetene i mai
+
Tester

To fra denne porteføljen er noe av det mest spennende blant de sterkere nyhetene i mai

Vi snakker vellagret sherry, men også historiske sørfranske sterkviner. Samt drikke som passer perfekt inn i mai

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp

En favoritt i kategorien chardonnaychampagne som også byr på veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris
+
Ukens vin

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris

Den kombinerer lys rød frukt med stor saftighet og moderat alkohol. Vin som fint kan nytes utendørs og lett avkjølt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse festkakene kan alle klare til 17. mai
Guide
Oppskrifter på festkaker

Disse festkakene kan alle klare til 17. mai

Hvem har sagt at de festkaker må være kompliserte? Her er en rekke enkle oppskrifter fra Kvæfjordkake og Pavlova til kransekake og kringle, som kommer til å gjøre den store festen enda større.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik setter du sammen et fristende koldtbord
Guide
Oppskrifter til 17. mai

Slik setter du sammen et fristende koldtbord

Koldtbord er ingen kunst med de herlige oppskriftene du finner her.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her