Koreanske glazed spareribs
Apèritif

Koreanske glazed spareribs

Med koreansk glaze blir spareribsen ekstra smakfull og saftig. Prøv det du også.

Fremgangsmåte

  1. Forvam grill, smoker eller stekeovn til 125 °C.
  2. Fjern membranen fra spareribsen (den hvite hinnen over ribbena), ved å ta tak i et hjørne og dra av.
  3. Strø salt, pepper og hvitløkspulver over spareribsen og gni godt inn. Rist av krydderet som ikke fester seg til kjøttet.
  4. Legg kjøttet på grillen/i smoker/stekeovnen og stek til kjøttet løsner lett fra beina, 2-3 timer.
  5. Lag Gochujang glaze i mellomtiden. Varm rapsoljen i en liten kjele over lav varme.
  6. Ha i hvitløk og ingefær og rør konstant i ca 1-2 minutter.
  7. Tilsett så de restrerende ingrediensene og la småkoke over lav varme i 10 minutter, til du har en tykk glaze.
  8. Når kjøttet begynner å bli ferdig, pensle det godt med glazen og grill i ytterligere 15 minutter.
  9. Del spareribsene etter bena.

Server dem med ekstra Gochujang glaze, og gjerne asiatisk coleslaw, kimchi, spicy agurksalat ,kokt ris, eller grillede potetetbåter

Tips: 
Den spesielle sørkoreanske chilipastaen gochujang fås kjøpt i asiatiske matbutikker. Pastaen som fermenteres i store leirkrukker er laget av chilipulver, glutenholdig ris og soyabønner. Den koreanske chilien måler 1500 på Scoville-skalaen og er dermed blant de mildeste. Men pastaen finnes i alle styrkegrader, så her er det snakk om en smakssak. Om du ikke får tak i Gochujang kan den erstattes med sriracha.

Her finner du flere deilige grillretter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apèritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag et lite festmåltid med hyse som er stjernen i fiskedisken
Dagens rett

Lag et lite festmåltid med hyse som er stjernen i fiskedisken

Hyse, eller kolje som den også kalles, er etter manges mening den aller beste fisken i torskefamilien. Svært anvendelig og en god partner til lett fruktige hvitviner. Særlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I juli marinerer og griller vi uansett vær - prøv denne med hjemmelaget paprikasaus
Dagens rett

I juli marinerer og griller vi uansett vær - prøv denne med hjemmelaget paprikasaus

Planleggingen starter dagen før, men når kjøttet er vel marinert og paprikasausen ferdiglaget, er middagen rett rundt hjørnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Endelig er jordbærene her og de kan nytes på utallige måter
Guide
Oppskrifter jordbær 

Endelig er jordbærene her og de kan nytes på utallige måter

Jordbær får vi ikke nok av nå mens sesongen er på topp. Prøv en av disse oppskriftene med sommerens sunneste i hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en digg toast med krabbesalat, aspargesbønner med hvitløk og safransaus på siden
Dagens rett

Lag en digg toast med krabbesalat, aspargesbønner med hvitløk og safransaus på siden

Ferdigrenset krabbe er den beste fast-food som finnes. Perfekt til fredagskosen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Miks en sørlandsk latino-drink i kveld
Ukens drink

Miks en sørlandsk latino-drink i kveld

Denne helgen oppfordres du til å ta en liten latino. Eller kanskje en stor, for denne drinken blir garantert ikke stående igjen på bordet - halvdrukket. Frisk kombinasjon av vodka og tequila gjør den til en potensiell sommerfavoritt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her