Forvam grill, smoker eller stekeovn til 125 °C.
Fjern membranen fra spareribsen (den hvite hinnen over ribbena), ved å ta tak i et hjørne og dra av. Strø salt, pepper og hvitløkspulver over spareribsen og gni godt inn. Rist av krydderet som ikke fester seg til kjøttet. Legg kjøttet på grillen/i smoker/stekeovnen og stek til kjøttet løsner lett fra beina, 2-3 timer.
Lag Gochujang glaze i mellomtiden. Varm rapsoljen i en liten kjele over lav varme. Ha i hvitløk og ingefær og rør konstant i ca 1-2 minutter. Tilsett så de restrerende ingrediensene og la småkoke over lav varme i 10 minutter, til du har en tykk glaze.
Når kjøttet begynner å bli ferdig, pensle det godt med glazen og grill i ytterligere 15 minutter. Del spareribsene etter bena. Server dem med ekstra Gochujang glaze, og gjerne asiatisk coleslaw, kimchi, spicy agurksalat ,kokt ris, eller grillede potetetbåter
Tips:
Den spesielle sørkoreanske chilipastaen gochujang fås kjøpt i asiatiske matbutikker. Pastaen som fermenteres i store leirkrukker er laget av chilipulver, glutenholdig ris og soyabønner. Den koreanske chilien måler 1500 på Scoville-skalaen og er dermed blant de mildeste. Men pastaen finnes i alle styrkegrader, så her er det snakk om en smakssak. Om du ikke får tak i Gochujang kan den erstattes med sriracha.
Her finner du flere deilige grillretter
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Her får du svært så praktiske kokketips
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig