Krabbe- og safransuppe
Apéritif

Krabbe- og safransuppe

Kombinasjonen av safran og fiskekraft beriket med krabbe gir mye smak som rundes av med fløte.

Fremgangsmåte

Ha krabbeskallet og husene i en dobbel tykk plastpose og knus skallene med en kjevle.
 
Fres krabbehusene og skallet i ei panne med litt olivenolje til det begynner å ta litt farge. Slå over hvitvin og la det koke litt ned (et par-tre minutter).
 
Hell over fiskekraften og la det småkoke i 30 min. Kraften siles og jevnes med smør og mel, tilsett safran og la det koke i 10-15 min.
 
Tilsett fløten og smak til med salt/sitron. Ha krabbekjøttet i suppen rett før servering.
Tips:
For ekstra luksus dryss over safran på toppen

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Knallkjøp fra Bordeaux til 200 kroner på et pol nær deg
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux til 200 kroner på et pol nær deg

Med på kjøpet får du en morsom historie skjult bak etiketten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pust ut: Jura er ikke overtatt av naturvinsprodusenter
+

Pust ut: Jura er ikke overtatt av naturvinsprodusenter

Med knappe 2100 hektar kan Jura kalles en liten vinregion, men oppmerksomheten den får er uendelig mye større, spesielt fra tilhengere av naturvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Storeslem til Park Hotel Vossevangen i Star Wine List

I alt fire av 11 priser som ble delt ut for Norges beste vinkart, havnet på Voss.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Svanen bykser oppover verdens beste bar-lister

Nå er Svanen verdens 74. beste bar og Oslo har fortsatt to barer blant de 100 beste, ifølge Worlds50Bestbars.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette er skikkelig høstmat
Dagens rett
Pølselapskaus

Dette er skikkelig høstmat

Ingenting smaker så godt som god gammeldags husmannskost. Men ikke alle retter tar like lang tid å lage. Derfor er denne oppskriften super midt i uka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bacalao på italiensk betyr ekstra mye god smak
Dagens rett

Bacalao på italiensk betyr ekstra mye god smak

Denne oppskriften er fra Liguria, hvor de tradisjonelt bruker tørrfisk - derav navnet stoccafisso - men klippfisk er også utmerket her.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her